<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Wednesday, March 21, 2007
My New Baby

This is Muhammad Anas Rafiq. He was born on 4th March 2007

 


Posted at 09:06 pm by attynn
Make a comment  

Monday, January 22, 2007
Terlalu Istimewa

 
 

 
Ku tatap gambar wajahmu
Sinar mata itu
Lirik senyumanmu
Pesona yang membelai
Wajahmu bercahaya
Memberi bahagia
Tiap yang memandang
Hati jadi salju
Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas
Tiada batasan terus membara
Terkilan rasa jiwa
Inginku lihatmu dewasa
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu
Ku pasti kau berbahagia
Duduk di sampingNya
Mendengar cerita Segala rahsia
Tak tertanggung rindu
Mendengar suaramu
Tawa mengusik jiwa* 

 
 
Assalamualaikum,  
kepada :
kawan SPA, kawan MITI, kawan Imigresen, Rakan KLN, kawan "F-gomen", xftsm9596,
xUKM, xFSM, x housemate, rakan PNB, rakan MUTB, jiran tetangga, sedara dekat/jauh, vendor,
pengasuh dan x pengasuh, teachers Laman Cerdik dan semua yang terlibat.
Kami mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih atas sokongan dari semua
pihak, sama ada yang mengucapkan takziah, melawat arwah ketika sakit,
menziarahi arwah semasa disempurnakan, disemadikan, memberi sumbangan,
membaca tahlil seterusnya mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga agar
dapat bersabar dan meneruskan kehidupan dengan tabah. Tidak kira sama
ada yang berkesempatan atau tidak melawat dia ketika sakit dan
disempurnakan. jutaan terima kasih kepada yang telah menderma darah , 
tidak lupa kepada berniat untuk menderma darah tetapi tidak
berpeluang. Juga kepada yang menghantar sms , email dan menyampaikan salam.
 
Sesungguhnya sokongan dan kata-kata semangat banyak memberi kekuatan
kepada kami dalam menghadapi situasi yang amat mencabar jiwa dan dugaan
Yg Maha Esa. InsyaAllah kami redha dengan pemergiannya dan berharap
dapat menjalani kehidupan seterusnya sebagai hamba Allah yang masih
hidup di dunia.
 
Sekali lagi Terima Kasih.
 
dari-  
kami sekeluarga    
 
ps:  sampaikan salam kami kepada mereka yang mungkin tidak dapat membaca ucapan ini.
 
kenangan bersama  
Muhammad Afiq Raihan  
13/06/2001 - 18/01/2007  
Acute Pulmonary Edema post Dengue shock Syndrome 
SJMC   
 
 
*"Terlalu Istimewa" (Adibah Nor)  
Lagu : Azlan abu Hassan  
Lirik : Adibah Nor  


Posted at 12:42 pm by attynn
Comments (2)  

Wednesday, November 22, 2006
Concert 2006 Anak-anak

Konsert 2006 Laman Cerdik berlangsung pada hari ini bermula pukul 10.30 pagi.

Syok jugak tengok bebudak buat show..

paling syok bila anak sendiri tunjuk bakat.. tak sangka gak!!

 

Angah tunjuk bakat..

 

Kelas Ixora Rebut mikrofon.. haha...

 

Dak sorang nih pun nak enterprem sekali..

 

Last show " Rasa sayang eh!!"

 


Posted at 04:59 pm by attynn
Make a comment  

Tuesday, October 31, 2006
Lepas raya gi Genting

bibik yg takmau ketinggalan

Eh ngah!! dinasor kat belakang tu!!

Cowboy, nak sangat naik.. takutt!!

naik Ulat terbang.. Uda pun nak join


Posted at 12:08 pm by attynn
Make a comment  

Tuesday, July 11, 2006
Hari Keluarga

Seronok berhari keluarga di Tiara Beach Resort

8 dan 9 Julai 2006

 


Posted at 10:35 am by attynn
Make a comment  

Wednesday, June 07, 2006
I'll be missing you

Fuuhhss.. nasib baiklah ada blog ni..boleh gak saya buat tempat untuk luahkan perasaan.

Gini ceritanya.. pasal saya punya akaun yahoo lah.. sudah berkurun lamanya saya menggunakan akaun tersebut. Macam-macam benda dah saya dapat dari akaun tu. Dari akaun tu saya jumpa kawan lama, saya dapat berkenalan, saya dapat keep in touch dengan x fakultimate, xhousemate, xprimaryschoolmate saya, saya dapat panduan, resepi, rujukan, soal jawab agama, berita .. pendek kata semualah.... almaklumlah dah sepuluh tahun saya gunakan akaun tu.. bayangkanlah..

Ada pernah saya sedang guna YM syok syok.. tetiba ym saya disconnect.. yahoo kata saya dah logon kat pc lain. so dia tutup ym kat pc yg saya sendiri guna... camne leh jadik cenggitu?.. 2/ 3 kali jadik mungkin normal.. sebabnya akaun yahoo ni bukan boleh caya sangat. Saya sendiri pernah menyertai demo yg dibuat oleh satu syarikat swasta.. bahawa melalui yahoo hackers boleh tulis balik apa yg kita taip sebelum tu.. tak kira guna words ke excell ke... dan saya sendiri pernah dapat email yg isi kandungannya adalah apa yg saya taip semasa saya menjalankan tugas menggunakan ms word!!

So bila dah jadik banyak kali.. saya pun tukarla pasword yang agak2 lambat sket orang nak trace.. kalau pun ada hackers yg ( agak bodoh gaklah )nakkan saya punya akaun..nak jadikan cerita.. seminggu selepas saya menggunakan password yang sama(baru), pagi saya nak masukkan password baru tu.. tetiba yahoo bagi mesg 'invalid password'.... seploh doploh kali saya try.. macam2 cara saya ubah.. mana-mana password dah saya cuba.. masuk hari ni dah 4 hari saya try... dan cuba gak guna button 'sign in problems?'... usaha saya gagal.. dan sesia sahaja...

huhhh... nak kata tensen takleh tensen...nak kata geram takleh geram.. nak kata sedih takleh sedih... sebabnya ini bukan priority dalam hidup saya... walaubagaimana pun saya tetap sayang dan rindu pada akaun tu.. almaklum dah macam2 jasa yag akaun tu beri pada saya...kira macam orang hilang henponlah…

Sehubungan dengan itu dikesempatan ini saya ingin umumkan pada semua. Akaun yahoo saya 'attynn@yahoo.co.uk' telah tidak saya gunakan lagi. Tak kira ym ke, email ke, groups ke ...telah tidak dapat digunapakai oleh pihak saya..mana-mana groups yg own by attyn dan takde alternative owner.. telah tak dapat saya manage lagi... saya mohon maaf atas kesilapan teknikal tu.... apo nak di kato...

Sesiapa yg nakkan id baru saya sila berikan alamat email anda.. sekian..


Posted at 10:45 am by attynn
Make a comment  

Tuesday, May 23, 2006
Kita Layannn

Kaulah Segalanya

Mungkin hanya Tuhan
Yang tahu segalanya
Apa yang ku inginkan
Di saat-saat ini

Kau tak 'kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya

( korus )
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kau tak 'kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya

( korus )
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kaulah segalanya untuk ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Ruth Sahanaya


Posted at 05:02 pm by attynn
Make a comment  

Friday, March 10, 2006
Anak-anakku di Laman Cerdik

To : mrslouise@email

 

Assalamualaikum,

Thank you Mrs Louise. Although it's quite upset that my 2 son not complete yet any book, we already know that you all done very well to make their progress the best. We also wish to congrate all the teachers with their affort and also the children that have received their certificates. This will give more motivation to us and we insyaAllah will always be coorperate with teachers to make our sons be the best person in their life.

Thank You Very Much

 

Louise Manjaji

03/09/2006 11:24 PM

 
 

Salaam Pn ...,

Here are the pics of some of the children at Laman Cerdik who have completed books in the reading program and received their certificates. Afiq Raihan and Aisy Ridha have not yet completed any book. When they do so insya'Allah, we will give them their certificates also insya'Allah.

The usual songs we sing with them during assembly are Today song, montherena song, morning song, bangun pagi song, welcome song, goodbye song and negaraku.

Lyrics

today song (tune: are you sleeping) :

Today is Monday2x

All day long

Yesterday was Sunday

Tomorrow will be Tuesday

Oh what fun2x

montherena song(tune : macarena together with dance steps)

january february march and april

may june july and august

september october november december

oh montherena!

Morning song

Morning morning, what a wonderful morning

i feel happy and hoe you feel happy too

we read and play together

i love to be with you

lets have fun and i love to start this wonderful morninf with you

Bangun pagi

bangun pagi, gosok gigi,

cuci muka terus mandi

pakai baju minum susu

makan roti

semua orang

suka hati

lalalalalalalalalalalalalalalalalalala

Welcome song (tune :twinkle twinkle)

Welcome welcome everyone

now you're here, we'll have some fun

first you clap your hands just so

then you bend and touch your toe

welcome welcome evryone

now you're here we'll have some fun

Goodbye (tune : she'll be coming round the mountain)

oh its time to say goodbye to alamanda 2x

oh its time to say goodbye, make a smile and wink an eye....

oh its time to say goodye to alamanda...

(replace Alamanda with other class names if you wish)

Let me know if you need anything else

thanks and regards

masalaam

t.Louise


Posted at 09:52 am by attynn
Make a comment  

Thursday, February 23, 2006
Mak menawan Gunung Mat Cincang

Tarikh 20 Februari 2006 Mak berjaya naik bukit setinggi 700 meter dari aras laut dengan menaiki kable car. Macam tak caya. Apa taknya selama ni mak naik eskelator Mydin pun takmo.

 

(gambar akan menyusul kemudian)


Posted at 02:27 pm by attynn
Make a comment  

Friday, January 06, 2006
Sesi Persekolahan 2006

Aiseh macamana afiq boleh nangis nih.. hari ni dah hari ke 4 baru nak nangis beriye2. 3 hari lepas okey jek...tengok si adik selambe jek gi sekolah, ikut jek cakap teacher tak nangis pun...

Posted at 08:05 am by attynn
Make a comment  

Previous Page Next Page